5 Sterren... en dat merk je

De producent van deze Phalaenopsis en Dracaena, Kwekerij Piet Vijverberg, heeft de merknaam ‘Star Quality…By5’ ontwikkeld om de kwaliteit van haar producten extra te benadrukken. De naam is een knipoog naar de familienaam (VIJVerberg), maar verwijst vooral naar de 5 sterren kwaliteit van de producten.

PHALAENOPSIS
PHALAENOPSIS
Colorful classic

De orchidee met poederkleurige pastels, spannende knalkleuren en originele printjes heeft een bescheiden eisenpakket. Weten hoe je de Phalaenopsis het beste kunt verzorgen? Lees onze tips!

DRACAENA
DRACAENA
Glorious green

Deze groene sfeermaker schittert gegarandeerd een lange tijd in huis. Het is een ‘easy care’ plant, die weinig verzorging nodig heeft. Waar je Dracaena heel blij van wordt, vind je terug in ons verzorgingsadvies.

Tips van de kweker

“Hoe bonter de bladtekening van de Dracaena, hoe lichter de standplaats moet zijn. Kijk wel uit met fel zonlicht.”

Piet Vijverberg

“Bang dat je jouw orchidee te veel water geeft? Een handige tip: geef de plant drie ijsblokjes per week. Doordat het ijs langzaam smelt, kan de Phalaenopsis deze kleine hoeveelheid water gemakkelijk opnemen.”

Sander Vijverberg

“De roots van de Phalaenopsis liggen in het tropisch regenwoud. Je kan je voorstellen dat ze niet van kou houden. Voordat ze vanuit de kas naar de winkel gaan stoppen wij ze in een hoes zodat ze het niet te koud krijgen. Laat de orchidee zijn knoppen vallen? Dan is er een kans dat de plant te koud staat.”

Piet Vijverberg

“De Dracaena vindt het echt niet erg als je hem een keer vergeet water te geven. De kamerplant slaat vocht op in de stam en is dus bestand tegen een keertje vergeten te worden.”

Sander Vijverberg

Bewust en innovatief

Kwekerij Piet Vijverberg is bewust van de omgeving, zowel maatschappelijk als op het gebied van milieu. Innovatie en vooruitstrevende teelttechnieken, maar ook de jarenlange teeltervaring en de ouderwetse ‘groene vingers’ maakt dat er planten van hoge kwaliteit geproduceerd kunnen worden.

Met de MPS-A certificering vindt de productie van Kwekerij Piet Vijverberg plaats; dit certificaat is de koploper op het gebied van duurzaamheid en staat voor de meest milieubewuste teelt.